Қоғамдық және мамандандырылған тамақ өнімдерінің технологиясы

Білім беру бағдарламасының шифры
В068 - Тамақ өнімдерін өндіру

Оқу мерзімі
4 жыл

Оқу құны
850 000 теңге

Бейіндік пәндер
Биология және Химия

Қоғамдық тамақтану саласында сұранысқа ие мамандықты таңдаңыз!

ББ 6В07209 – «ҚОҒАМДЫҚ ЖӘНЕ АРНАЙЫ ТАМАҚТАНУ ӨНІМДЕРІНІҢ ТЕХНОЛОГИЯСЫ»

Қоғамдық тамақтандыру инженер-технологы - тамақтану индустриясының жоғары білікті маманы. Технолог мейрамхана бизнесі, дұрыс тамақтанудың ғылыми негіздері, аспаздық өнердің заңдары мен ережелері, қызмет көрсету мәдениеті туралы толық біледі. Ол өнімнің сапасына жауап береді, сондықтан бақылау функцияларын да жүзеге асырады. Мұндай жұмыстың ұзақ және қызықты даму тарихы бар.
 

Университетте қандай білім аламын?

Студенттің алатын білімі: 
- мейрамхана бизнесі туралы,
- дұрыс тамақтанудың ғылыми негіздері туралы,
- аспаздық өнердің заңдары мен ережелері туралы, 
- қызмет көрсету мәдениеті, тамақтану этикасы мен эстетикасы туралы.
Студент үйренеді:
- жаңа азық-түлік өнімдерін әзірлеу,
- тамақ өндірісінің технологияларын жетілдіру, 
- өнімнің сапасы мен қауіпсіздігін бақылау.

Студент заманауи зертханаларда және жетекші кәсіпорындарда дағдыларға ие болады.
 

Университетті бітіргеннен кейін
Мен кім боламын?

  • Қоғамдық тамақтану департаментінің директоры
  • Фаст-фуд мекемелерінің директоры
  • Кафе, асхана, кондитерлік дүкен директоры 
  • Мейрамхана директоры
  • Зал меңгерушісі (мейрамхана, кафе және т. б.)
  • Өндіріс меңгерушісі (асхана, кафе және т. б.)
  • Зертхана бастығы (қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында)
  • Бөлім бастығы (қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында)
  • Қоғамдық тамақтандыру кәсіпорнының патроны
  • Басшы (басқарушы) (қоғамдық тамақтандыруда)
  • Тамақ өнімдерінің сәйкестігін бағалау саласындағы маман немесе
  • тамақ өнеркәсібі саласындағы Инженер
  • Азық-түлік сапасын бақылау саласындағы ғылыми зерттеуші

Мен қайда жұмыс істеймін?

  • Барлық тамақтану орындары: мейрамханалар, кафелер, кафетерилер, асханалар, дәмханалар, барлар
  • Аспаздық цехтар
  • Кондитерлік цехтар мен наубайханалар 
  • Дайындау цехтары, ет, балық, көкөніс жартылай фабрикаттарын өндіру фабрикалары 
  • Ет өңдеу цехтары
  • Азық-түлік сапасын бақылау зертханалары
  • Бейіндік колледждер
Онлайн кеңесшіге жазыңыз
Біз жұмыс уақытында сағат
8:30-дан 17:30-ға дейін байланыстамыз